Äntligen sommar....

2015-06-14  Text & Foto: Lars Dahlström

En intensiv vecka avslutade vårsäsongen för Ludvika Musikkår. Den sista veckan innan musikkåren tog semester inleddes den 6 juni med det sedvanliga Nationaldagsfirandet med marsch från Stadsparken till Gammelgården.

På kvällen tisdagen den 9 juni konserterade Ludvika Musikkår på torget i Smedjebacken.

Ludvika Musikkr p torget i Smedjebacken underhllning under dryga timmen Foto Lars Dahlstrm

Gunilla Sderholm dirigerade Ludvika Musikkr p torget i Smedjebacken Foto Lars Dahlstrm

Niklas Vikersj hller alltid takten Foto Lars Dahlstrm

Lars Trygg suvern p klarinetten Foto Lars Dahlstrm

 


Fredagen i samma vecka var det dags för underhållning vid ABB när de nykläckta studenterna vid ABB-gymnasiet tog på den vita mössan i sommarvärmen. Trumpetfanfar och marsch från Högbergsskolan till Stadshuset. Det är dagen då hela Ludvikas befolkning ser ut att vara lediga och vill fira tillsammans. Mera karneval än så blir det nog inte i Ludvika.

Lrdalens Musikfrening spelar blandad musik p Loppis Foto Lars Dahlstrm

Lördag den 13 juni hade Ludvika Musikkår besök av Lördalens Musikförening från grannlandet Norge. För två år sedan inleddes samarbetet kårerna emellan då Ludvika för första gången besökte Norge. Musikkårens tidigare dirigent Karl Erik Anestedt har dessutom skrivit ett stort antal arrangemang på Dan Andersson-melodier till den norska kårens lite speciella sammansättning av instrument. På förmiddagen hölls en gemensam konsert vid Gammelgårdens loppis inför en stor skara åhörare. På kvällen följde sedan en konsert i Kyrkskolans Aula med de båda orkestrarna både var för sig och tillsammans. Det norska musikanterna avslutade Sverigeresan med ett besök vid Luossastugan i Skattlösberg på söndagen med underhållning av guiden Linda Rattfelt.

Den sjungande guiden vid Luossa Linda Rattfelt sjng fr medlemmar ur Lrdalens Musikfrening Foto Lars Dahlstrm