Örongodis med lokala förmågor

2005-05-21 / Text & Foto: Lars Dahlström

rongodis i Cassels

En underhållningskonsert med massor av välkända melodier bjöd Ludvika Musikkår och Grängesbergs Orkesterförening på i Cassels lördagen den 21 maj. Den sammanslagna orkestern bestod av ca 70 musiker i alla åldrar. Ca 300 personer i publiken njöt av många vackra melodier.

Idén till denna konstellation har Karl Erik Anestedt fått från de stora underhållningsorkestrarna som fanns i USA under förra seklet. Förutom orkestern fanns även sångarna Ing-Marie Lerström och Thomas Björnhager i ett antal solonummer. All musik var specialarrangerad dagen till ära av Musikkårens dirigent Karl-Erik Anestedt. I avdelningen för "viktig vetande" kan berättas att den två timmar långa konserten innehöll ca 144.000 nottecken. Med andra ord ett digert arbete, som även innehöll en melodi som hette "Sommarens vackra skrud", där Karl Erik Anestedt skrivit såväl text som musik för ett antal år sedan. Sången framfördes nu för första gången inför publik och med Ing-Marie Lerström som solist.

Konsertens andra avdelning inleddes med Leroy Andersons "Sandpaper Ballet". För solostämmorna i detta annorlunda stycke svarade slagverkarna Nicklas Wikersjö, Håkan Anestedt och Jörgen Bergkvist med snickarbälten och sandpapper av olika grovlek.

En speciell hyllning framfördes till Monica Zetterlund, som för några dagar sedan tragiskt omkommit i en lägenhetsbrand. Ing-Marie Lerström framförde en av de melodier som var något av en signatur för Monica Zetterlund, "Sakta vi går genom stan".