Höstkonsert på Aveny

2014-11-29 / Text & Foto: Lars Dahlström

Hur lång tid är 75 år ? Det undrade Håkan Hultgren, presentatören av lördagens höstkonsert med Ludvika Musikkår på Aveny. I det här musikaliska sammanhanget är det lika med åldersskillnaden mellan musikkårens yngsta och äldsta aktiva medlem. Ett sjuttiotal åhörare i salongen lyssnade till blandad musik Från Grieg till Lloyd Webber.

Konserten inleddes med Edvard Griegs Anitras Dans i ett arrangemang av Sammy Nestico. Kanske inte lika chockerande som när Ludvikasonen Charlie Norman spelade sin boggie-variant 1949. Ett knippe melodier ur Porgy and Bess av George Gehrswin följde innan det var dags för nästa arrangemang av Sammy Nestico och Los Valientes. Den spanskinfluerade musiken förflyttade tanken lätt till en tjurfäktningsarena. Mera spansk hetta fanns det efter paus i form av Festa Espagnol.

Kvar i 1940-talet och med musik ur Walt Disney's animerade värld i Fantasia. Ett urval melodier, alla från den klassiska repertoaren ingick i James Curnows pampiga arrangemang. Fantasia var för övrigt den första filmen som spelades upp med stereoljud. Karlskrona örlogsstations marsch - Chefsmarsch avslutade den första avdelningen.


Magnus Karlsson och Gunilla Sderholm tv njda dirigenter vid Hstkonserten p Aveny
Magnus Karlsson och Gunilla Söderholm, två nöjda dirigenter vid Höstkonserten på 

Musik ur filmen Titanic från 1997 fanns med på repertoraren vid konserten med bl a My Heart Will Go On. When I'm sixtyfour och ett knippe kända Duke Ellington-låtar följde sedan innan konserten avslutades med ett Henry Mancini-arrangemang av melodier ur Jesus Christ Superstar, den brittiska musikalen från 1970 där musiken skrevs av Andrew Lloyd Webber.