Hammarbacken - Sommarsäsongen invigd

2013-06-19 / Text: Lars Dahlström / Foto: Ingeborg Dicksen och Gunnar Dahlander

c6b48191-5c2b-46e2-b5ae-97d8e798f0bejpg
Ludvika Musikkår marscherar in med sommaren på Hammarbackens Dag i Ludvika och svarar för inledningen av alla aktiviteter, som kommer att ske under de närmaste två månaderna. Den för dagen något "slimmade" variant av musikkår utan bastrumma och cymbaler leddes av tamburmajoren Niklas Vikersjö.

Det är alltid lika spännande att marschera över bron vid norra infarten till Ludvika och en bit efter Grangärdevägen för att se om bommarna vid järnvägsövergången går ner eller inte. Den här gången var det fri framfart förbi loppismarknaden vid Skuthamn till tonerna av Hemvärnets Marsch. 

8556410e-d199-4154-bc5f-68ddacd249f0jpg

Konsertprogrammet på Hammarbacken bestod av flera stycken med ordet sommar i titeln. Magnus Karlsson och Gunilla Söderholm delade på dirigentsysslan under framträdandet. Svensk Flygarmarsch och Under blågul fana inramade konserten, som även hyllade Elvis Presley och Whitney Houston i varsitt lite längre medley.

För musikkårens del var detta också avslutning av vårsäsongen och en välbehövlig semester väntar till nästa framträdande i samband med Väsmans Dag vid Piren i Ludvika den 10 augusti.