Hyllningskonsert

2014-04-03 / Text & Foto: Lars Dahlström

Inför ett nästan fullsatt Aveny i Ludvika firades tusenkonstnären Folke E Larsson med en hyllningskonsert av Grängesbergs Orkesterförening, Ludvika Musikkår och sångsolisten Angelica Bengts. Folke E Larsson fyllde 90 år den 9 april och all musik som spelades vid konserten var komponerad av honom själv. Förutom musiken är teckning ett annat stort intresse och några av hans alster visades i foajen i Folkets Hus inför konserten.

Initiativet till hyllningskonserten har kommit från musikkårens tidigare dirigent Karl Erik Anestedt. Den första delen av konserten svarade Grängesbergs Orkesterförening för med Erik Nordström på dirigentpulten. I den avdelningen framträdde Mona Vikström och Helena Engström Anestedt på flöjt i ett Andantino tillsammans med Magnus Karlsson på piano. Helena har tidigare varit elev hos Folke E Larssons under hans tid som musiklärare i Smedjebacken. Violinduett var titeln på stycket som Gunnar Morén och Inge Hällkvist framförde tillsammans på violin.

Angelica Bengts sngsolist vid Hyllningskonserten p Aveny P vggen i bakgrunden syns de ljudvgor som Folke E Larsson r upphovsman till Foto Lars Dahlstrm

Sångsolist Angelika Bengts, på väggen i bakgrunden syns de ljudvågor som Folke E Larsson är upphovsman till.
Folke E Larsson - Hyllningskonsert Foto Lars Dahlstrm
Folke E Larsson, 90 år 2014

Efter paus och uppvaktning med blommor satte sig Folke E Larsson vid flygeln och improviserade på sitt eget speciella sätt. Enligt uppgift händer det att han går upp mitt i natten och sätter sig vid sitt elpiano och spelar.

Under ledning av Gunilla Söderholm avslutades hyllningskonserten med bl a två stycken specialskrivna för Ludvika Musikkår i samband med tidigare 90 och 80 års-jubileum, Hyllningsfanfar och Jubileumsblues. Övriga titlar i sista avdelningen var Annorlunda gånglåt, Skogspolka och Moscatel. I Moscatel spelades ett trombonesolo av musikkårens egen 90-åring Evald Carlsson.

Grngesbergs Orkesterfrening under ledning av Erik Nordstrm Foto Lars Dahlstrm

Grängesbergs Orkesterförening