Musikaliska inslag...

2014-05-31 / Text & Foto: Lars Dahlström

Ludvika Musikkr konserterar p Ggatan i Ludvika den 31 maj 2014

Det märks att sommaren kommit till Ludvika. Musikkårens agenda är fulltecknad under den närmaste tiden. Det började den 28 maj med invigning av den omtalade gångbron, som sträcker sig från Storgatan till Väsmans strand över järnvägsområdet. Efter lite underhållningsmusik och invigningstal av kommunalrådet Maria Strömkvist var det dags att anamma lite Stockholmsfasoner och "vaska" en flaska bubbelvatten på taket som invigningssymbol. Den för dagen civilklädda musikkåren marscherade sedan i täten för hundratals Ludvikabor över den nya bron.

Inslag nummer två kom på lördagen den 31 maj på Gågatan i Ludvika. Under en timme bjöds publiken på blandad underhållningsmusik med en del lokala inslag. Folke E Larssons Jubileumsblues inledde konserten och senare i programmet spelades valsen Vid Hillen, som komponerats av Elis Enbäck. Enbäck var under sin tid verksam i Ludvika Musikkår i 50 år. Lördagens konsert dirigerades av Gunilla Söderholm.

Kommande vecka spelar Ludvika Musikkår på torget i Smedjebacken på tisdag kväll och marscherar sedan på Nationaldagen den 6 juni i täten för festtåget från Stadsparken till Gammelgården.