Nostalgikonsert med "Tre killar och en tjej"

2007-10-13 / Text & Foto: Lars Dahlström

Saxar och horn

För sångsolisten Thomas Nordin från Avesta var det här första konserten tillsammans med Ludvika Musikkår men säkert inte den sista. I Dala Demokratens artikel efter konserten ställdes frågan: - Varför ska det bara vara publiken i Västerbergslagen förunnat att få uppleva nostalgi.

På denna fråga finns redan ett svar, och det är att konserten kommer att uppföras på nytt redan i slutet av november i Avesta.

Konserten inleddes med Jerry Högstedts Revydags där musikerna sattes på prov i det snabba tempot. Charlie Chaplins vackra melodi Smile följde sedan med Thomas Nordin som sångsolist. Så skön som solen, I dina kvarter och My way var ytterligare melodier som sjöngs av Thomas Nordin.  Fly me to the moon som stilla vals hör inte till vanligheterna, efter en stund övergick dock melodin i ett rivigt storbandsarrangemang suveränt framfört av Ing-Marie Lerström. Ing-Marie visade även prov på sitt breda musikaliska register i Hoagy Carmichaels Stardust, och Kar de Mummas Jag är den saltaste bönan i stan. 1940 kom Hasse Ekmans film Med dej i mina armar, titelmelodin med samma namn har under senaste året fått en pånyttfödelse bl a genom Björn Skifs fina tolkning. Nu tolkades den minst lika bra av Ing-Marie Lerström.

Thomas Björnhager och Ulf Hällqvist tillhör sångarna i Smedjebackens Manskör men har båda talang för att även klara sig utmärkt på egen hand. De svarade för en del av de musikaliska godingar som tillkommit på senare år. Melodin You raise me up skriven av norrmannen Rolf Lövland sjöngs av Thomas Björnhager och Ulf Hällqvist tolkade Håll mitt hjärta på ett utmärkt sätt.  

Ludvika Musikkår bjöd även på ett knippe av kända italienska melodier i Karl Erik Anestedts arrangemang Bravissimo Italia. Avslutningsvis sjöng alla sångarna Singin´ in the rain ur musikalen med samma namn under hösten spelas för fulla hus på Oscars i Stockholm.