Nyårskonsert

2006-12-31 / Text & Foto: Lars Dahlström

Ludvika Musikkår avslutade 2006 med en kyrkonsert i Ludvika Ulrika kyrka på nyårsafton. Katarina Frogner var kvällens sångsolist tillsammans med musikkåren i ett flertal vackra melodier inför en fullsatt kyrka.

Det var inte bara år 2006 som avslutades utan även Mozarts år. Hans musik har uppmärksammats under hela 2006 i många olika sammanhang. Musikkårens hyllning till Mozart bestod i ett specialskrivet arrangemang där bl a Eine Kleine Nachtmusik ingick. Under 2007 kommer den norske kompositören Edvard Grieg att uppmärksammas på motsvarande sätt med anledning av att det i höst är 100 år sedan han dog. Katarina Frogner sjöng därför Griegs kända Solveigs sang tillsammans med Musikkåren.

Konserten inleddes med Andlig visa från Dalarna där hornisten Sara Flemberg svarade för ett vackert solo. Till årstiden hör i högsta grad melodin When you wish upon a star som sjöngs av Katarina Frogner. Denna sång och melodin Over the rainbow tillägnades Sveriges förste austronaut Christer Fuglesang.

Konserten i övrigt hade ett stort inslag av norsk musik. Musikkåren spelade det humoristiska stycket Bönder i byn komponerad av den norske kompositören Sverre Bergh.  

Mera norsk musik i ett nyskrivet arrangemang av Karl Erik Anestedt blev det sedan genom You raised me up där Katarina Frogner sjöng den vackra melodin, skriven av Rolf Lövland. Detta är en melodi som blivit känd över hela världen med sångaren Josh Groban.

Karl Erik Anestedt har under åren bidragit med många fina arrangemang för Ludvika Musikkår. En av höjdpunkterna under kvällen var ett klangmässigt annorlunda arrangemang av Stilla Natt med Katarina Frogner där även publiken fick vara med och sjunga sista versen. Avslutningsvis bjöds publiken på Benny Anderssons Happy new year.


Katarina Frogner - Nyrskonsert Ludvika Ulrika kyrka