Sommar, sommar, som....

2012-06-02 / Text & Foto: Lars Dahlström

Musik p stan Ludvika Musikkr frskte att vrma publiken i Ludvika Foto Lars Dahlstrm

Vädret var inte vad man kan förvänta sig två dagar in i juni när Ludvika Musikkår genomförde årets första sommarkonsert på Storgatan i Ludvika. Temperaturen låg under tio grader och den starka vinden tog tag i notställ och ett och annat notblad virvlade runt i luften. Snacka om blåsmusik....

Premiär i sammanhanget var det för musikkårens nye dirigent Magnus Karlsson, som gjorde sitt första offentliga framträdande med den amerikanska marschen Bandology. Magnus är sedan 2011 chef för kulturskolan i Ludvika och ersätter från och med nu Lars Trygg som en av musikkårens två ordinarie dirigenter. Vid konserten på lördagen delade han dirigentsysslan med Gunilla Söderholm.

Magnus Karlsson ny dirigent i Ludvika Musikkr Foto Lars Dahlstrm
Premiär för Magnus Karlsson - dirigerar Ludvika Musikkår på Storgatan i Ludvika för första gången.

Programmet innehöll blandad, lättlyssnad musik och musikkåren gjorde sitt yttersta för att värma publiken med sitt framträdande. I samband med avslutningsmarschen Under Blågul Fana började de första regndropparna falla på notställen.

Under den kommande veckan kommer Ludvika Musikkår att framträda vid Nationaldagsfirandet den 6 juni med marsch från Stadsparken till Gammelgården. Veckan avslutas sedan med spelning vid ABB och marsch från Högbergsskolan i samband med studentfirandet på fredag den 8 juni.