Sommaren 2009

2009-08-22 / Text & Foto: Lars Dahlström

Hammarbackens Dag 2009

Sommaren är kort, det mesta regnar bort....
Tänk hur rätt han hade Tomas Ledin när han skrev texten till sin kända sommarmelodi 1991. Man skulle nästan kunna tro att den var specialskriven för sommaren 2009.

Sommaren för Ludvika Musikkår inleddes med rivstart första helgen i juni med studentfirandet den 5 juni med konsert vid ABB och sedan marsch från Högbergsskolan till Stadshuset i täten för alla nybakade studenter i Ludvika. Någon sommarvärme var det dock inte tal om.

Nationaldagen följde sedan den 6 juni med Hemvärnets Musikkår i spetsen för tåget från Stadsparken till Gammelgården. Sedvanlig invigning på Hammarbacken dagen efter med marsch och konsert. Tyvärr så avbröts den av ett tilltagande regn efter ca 30 minuter.

Hammarbackens Dag 2009 

Efter några veckors semester i juli följde sedan tre intensiva helger i augusti med Flygfesten i Dala-Järna den 9:e där hemvärnsuniformen dammades av och en timmes samlingsmusik spelades innan den stora flyguppvisningen startade.

En något ödslig marsch på gamla gruvområdet i Grängesberg genomfördes den 15 augusti inför ett fåtal åskådare. Den efterföljande konserten i Disponentparken samlade heller ingen stor publik. Regnet var inte långt borta.

Arbetarekommunens familjedag den 22 augusti i stadsparken inleddes med konsert av musikkåren där Lars Trygg höll i taktpinnen. Sommarsäsongen avslutades sedan sedvanligt med konsert på Hammarbacken på kvällen då Karl Erik Anestedt dirigerade musikkåren. Fyrverkeriet lyste med sin frånvaro då arrangören bytt ut detta mot ett bildspel på magasinsväggen.