Vårkonsert - Cassels

2010-04-25 / Text & Foto: Lars Dahlström

Publiken bjöds på två sångsolister under konserten. Ing-Marie Lerström har framträtt tillsammans med Ludvika Musikkår vid ett flertal tillfällen under åren, dock aldrig i samband med vårkonserten i Cassels.

Ing-Marie inledde med Ulf Peder Olrogs sång Sodom och Gomorra och vi håller gärna med henne i texten om att vara den saltaste bönan i stan. I den första avdelningen på konserten sjöng Ing-Marie sedan Var blev ni av, ljuva drömmar. En svensk text skriven av Hasse & Tage till Svenska Ords revy Svea Hund på Göta Lejon. En liten överraskning kom i den andra avdelningen då kvällens dirigent Karl Erik Anestedt tillsammans med Ing-Marie sjöng Kristina Lugns text Nu mår jag mycket bättre. Förutom dirigent, kompositör och arrangör kan han nu även skriva till sångare på sitt visitkort. Manskörens dirigent Roger Broberg kan i sin tur titulera sig som Saxdalens Andres Segovia efter sitt inledande gitarrsolo i Ing-Marie Lerströms avslutningssång Valencia.Ing-Marie Lerstrm  ke Dahlman - Elvistolkare

Premiär för kvällens andra solist tillsammans med Ludvika Musikkår var det för Åke Dahlman. Han har på senare tid blivit något av en lokal kändis med sina framträdanden med Elvis Presley-låtar. För första gången nu med "levande musik" i bakgrunden sjöng han How great thou art, Love me tender och Can't help falling in love. Publiken fick också tillfälle att sjunga ut i ett par sånger tillsammans med kår och kör Det är våren och Sommarpsalm.