Vårkonsert med jubileum

2011-04-30 / Text & Foto: Lars Dahlström

Hans Nordstrm och Sara Flemberg vid Vrkonsert i Cassels Foto Lars Dahlstrm

För nittonde året i rad hälsade Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör våren välkommen i Cassels inför en talrik publik på mer än 200 personer. Gästsolist vid konserten var dessutom sångaren Thomas Björnhager från Smedjebacken.

En speciell dag för manskkören dessutom då det var på dagen 30 år sedan manskören framträdde i ett grustag i Saxdalen för allra första gången. Dirigenten och musikläraren Roger Broberg har varit dirigent för kören sedan starten och inledde konserten med Längtan till landet innan det var dags för dagens första gemensamma musikaliska samarbete i en vårvariant av Alexanders ragtime band, Jämtländsk vårvisa och Idas sommarvisa.

Solisten Thomas Björnhager har vid ett flertal tillfällen sjungit tillsammans med Ludvika Musikkår och inledde med En sång om oss. Under vintern har Thomas gjort stor lycka i en lokal uppsättning av Sound of Music i Borlänge i rollen som kapten vonTrapp. Saxdalens Manskör har under sin trettioåriga tillvaro inte bara sjungit på hemmaplan utan även på flera ställen i de Nordiska länderna och till och med i USA. Nästa turne kanske går österut, vem vet? Den ryska sången Vid floden sjöngs nämligen på ryska. Konsertens första avdelning avslutades sedan med en hyllning till musicalen Les Miserables i tre olika stycken.


Saxdalens Manskr - 30 rs jubilerade i Cassels Foto Lars Dahlstrm
Saxdalens Manskör 30-årsjubileum 

Thomas Bjrnhager sngsolist tillsammans med Ludvika Musikkr Foto Lars Dahlstrm

Thomas Björnhager fortsatte sedan i konsertens andra avdelning med hela tre sånger tillsammans med musikkåren. Lasse Persson, som presenterade programmet, gav Thomas en fin passning inför framförandet av Fait Accompli genom att berätta att han lyssnat på just den sången tidigare under dagen i ett radioprogram. - Han sjöng väldigt bra, sa Lasse. - Tack för det, svarade Thomas, nu stärktes mitt självförtroende. Vi som deltog i konserten och publiken kunde i efterhand säga samma sak om Thomas. - Han sjöng väldigt bra !

Efter denna konsert kan vi nu alla se fram mot Sköna maj vilket också var titeln på konsertens finalnummer med kör och kår under ledning av dirigenten Gunilla Söderholm.