Valborgskonsert

2012-04-30 / Text & Foto: Lars Dahlström

Saxdalens Manskr sjunger in vren i Cassels Foto Lars Dahlstrm

En vårtradition, som startade för 18 år sedan, genomfördes i Cassels den 29 april. Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör bjöd in till sång och musik med vårliga förtecken i notbladen. Över 200 personer trotsade det vackra vårvädret och bänkade sig i den pampiga konsertlokalen.

Förutom många av de traditionella vårsångerna förgylldes kvällen ytterligare genom solisten Per Anderssons sång med ackompanjemang av Martin Dieden på Cassels fina flygel. De bjöd publiken på Monica Dominiques vackra melodi Tillägnan med text av Lars Forssell. Gestaltningen av polismästaren Javert ( i musikalen Les Miserablés) och melodin Stars tillhörde helt klart höjdpunkterna vid Valborgskonserten.Per Andersson sngsolist i Cassels Foto Lars Dahlstrm

 Per Andersson, sångsolist

Martin Dieden ackompanjerade p flygeln i Cassels Foto Lars Dahlstrm
Martin Dieden ackompanjerar på Cassels fina flygel

Musikkåren hyllade den nyss bortgångna megaartisten Whitney Houston med ett arrangemang, som innehöll några av hennes mest kända låtar. Det var ett helt nytt potpurri, som nu framfördes för första gången.

Förutom att publiken också fick bidra med allsång i Vår bästa tid och Sommarpsalm läste Anders Pryd en vårdikt av Nils Ferlin och Kjell Nyquist höll det obligatoriska vårtalet följt av trumpetfanfar och hurrarop.

Med tanke på att april 2012 varit en av de kallaste aprilmånaderna på länge och att det vårväder som bjöds denna dag kanske ändå betyder att vi går mot Vår bästa tid.