Årets sista framträdande för Ludvika Musikkår gjordes på Nyårsafton i samband med en andaktsstund i Ludvika Ulrica Kyrka. Traditionen med nyårskonserter startade år 2003 då Ludvika Musikkår firade 100-års jubileum. Det första året gjordes två konserter i kyrkan, dels på jubileumsårets första dag och sedan avslutning på årets sista dag. 

Musikkåren inledde årets nyårkonsert med Mozarts, Rondo alla turca. Sopranen Katarina Kockum Frogner sjöng sedan den vackra musikalmelodin ur Chess, Inte jag, tillsammans med Ludvika Musikkår. Visor, psalmer och en norsk ”storsäljare” fanns även med i programmet i form av Kristallen den fina, Stilla Natt och Rolf Lövlands You raise me up.

Benny Andersson fick för övrigt ett stort utrymme i konserten med flera av sina melodier. Musikkårens dirigent har som vana att presentera nya arrangemang, så även denna kväll. I ett melodicollage bjöds publiken på ytterligare tre stycken komponerade av Benny Andersson, som numera även finns representerad med sin musik i nya psalmboken.

Folke E Larsson, kompositör och konstnär från Ludvika fanns också med bland kvällens kompositörer med Annorlunda gånglåt. Mera lokal musik med dalaanknytning framfördes under konserten. Håkan Hultgren spelade solo på sin saxofon i Nils Lindbergs, Torn Eriks visa ackompanjerad av de övriga musikerna i Musikkåren.