Onsdagen den 23 oktober var en ovanligt blåsig höstdag i Ludvika. Det blåste även inomhus under kvällen på scenen på Aveny då tre olika konstellationer av blåsorkestrar framträdde under den timslånga konserten, som ingick i ett samarbete mellan Kulturskolan och Ludvika Musikkår.

Blåsbus var den första gruppen som framträdde med en musikalisk blandning av bl a blues, swing och boogie. Det här var också de allra yngsta musikerna, som fick inleda konserten. Nästa orkester på tur var Blåslaget som bl a framförde musik från Harry Potter-filmer. De unga musikerna fick lite extra stöd under konserten av några av Kulturskolans musiklärare.

Ett snabbt byte på scen och det var dags för Ludvika Musikkår med sina bidrag under ledning av Gunilla Söderholm, som inledde med Tijuana Brass. Efter en hyllning till Kurt Weill så blev det mera filmmusik ur Skyfall och Starwars. Alla musiker avslutade sedan gemensamt i Tomas Wikenius arrangemang Kulturskolehits. När det gäller musik spelar åldern ingen roll. Den äldste medlemmen i Ludvika Musikkår är 95 år och de yngsta blåsarna i Blåsbus och Blåslaget är mellan 10-15 år. Kanske någon av de allra yngsta vid kvällens konsert finns med på scenen om 80 år.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com