Dirigenten Gunilla Söderholm och sångsolisten Marcus Leu.

I TV 4-programmet Talang under vintern kunde hela Sverige ta del av sångaren Marcus Leu och hans väg ända fram till semifinal i programmet. Även om det tog slut där så var det nog ändå bara början på en fortsatt musikalisk sångkarriär. Den talrika publiken i Cassels den 28 april kunde njuta av Marcus framträdande vid Valborgskonserten tillsammans med Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör.

Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör har under hela 25 år samarbetat och bjudit publiken i Cassels på musik och sång för att fira vårens ankomst och även samarbetat med många lokala sångsolister under åren. Gunilla Söderholm och Roger Broberg höll i taktpinnen för respektive kår och kör.

Under två timmar blandades de traditionella vårsångerna med bl a latinamerikanska rytmer och italienska schlagermelodier där alla på scenen deltog i programmet.

Ludvika Musikkår bidrog med några tekniskt avancerade stycken i form av ”In the Center Ring” och ”Bönder i byn”.

Höjdpunkten utan tvekan var solistframträdandet med Marcus Leu, som slagit in på en genre inte helt vanlig för en 21 årig ung sångare. Med Frank Sinatra som förebild blev potpurriet ”Frankie Boy” ett bevis på att bra musik lever länge.

”Sköna maj ” har under alla år välkomnat våren som avslutningsmelodi i Cassels.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com