Det var nästan vårkänsla under hela dagen den 11 mars i Ludvika. Klarblå himmel och sol hela dagen. Det fanns också en musikalisk vårkänsla inför kvällens stora händelse i musikens Sverige, Melodifestivalen i TV med strålkastare och ljud i massor.

Vid Ludvika Musikkårs konsert i Ludvika Ulrika kyrka två timmar innan fanns också en hel del likheter. Solens strålkastare lyste in i kyrksalen för varje besökare, som öppnade kyrkporten. Det fanns också tolv bidrag i programmet som skulle framföras, lika många som i kappsjungningen.

Programmet inleddes med Overture in Classical Style av Charles Carter. Ludvika Musikkår är känd för att blanda friskt i utbudet av repertoar, så även denna kväll. Operetter, filmmusik, dixielandjazz, långliggare på Svensktoppen är bara några av de musikstilar, som publiken bjöds på.

Håkan Hultgren svarade för programpresentationen och berättade bl a att Musikkåren under många år haft förmånen att ha arrangörer inom de egna leden. Karl Erik Anestedt, tidigare dirigent i kåren, svarade för arrangemangen till The Entertainer och Neapolitansk serenad. Magnus Karlsson som tillsammans med Gunilla Söderholm dirigerade konserten i kyrkan hade också arrangerat En natt i Köpenhamn skriven av Benny Andersson. Den låten tillhör kategorin långliggare på Svensktoppen.

De första rösterna i Ludvika Musikkårs melodifestival ringdes in redan kl 17.55 (Helgmålsringning). Vilken melodi som var den mest populära är dock lite oklart, men helt klart så gick artisten (Ludvika Musikkår) vidare till den stora finalen i Cassels den 29 april då våren hälsas välkommen tillsammans med Saxdalens Manskör.

We can go on !

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com