• Sångsolist under konserten var Linnéa Mähler.

Vår bästa tid är nu. Ett gemensamt musikaliskt beslut taget av alla medverkande och publik i lördagens Vårkonsert i Cassels. Just den texten ingick i den kända sången ur musikalen La Cage Aux Folles ochframfördes som ett av kvällens allsångsnummer. Det här var den 23:e upplagan av ett samarbete, som inleddes mellan Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör efter den förödande branden i Cassels 1992.

Klarinettisten Lars Trygg improviserade i några av de svängiga låtarna 

Blandad musik under nära två timmar bjöds publiken på. Sångsolist under konserten var Linnéa Mähler. En repertoar med allt från visor, jazzlåtar, musikal- och operettmelodier fanns med i programmet. Linnéa har även under många år spelat trombon i Ludvika Musikkår och kommer säkert att göra det även i fortsättningen då tillfälle ges även om den framtida karriären är inriktad mot sång och dans efter utbildning vid Balettakademien i Göteborg.

Det är svårt att inte uppmärksamma klarinettisten Lars Tryggs improvisationer i några av de svängiga låtarna där han med de övriga i kompgruppen framträdde tillsammans med Linnéa Mähler. Körledaren Roger Broberg förtrollade publiken i Cassels med sitt fina gitarrsolo i melodin För Kärlekens Skull. Några traditionella manskörssånger som Längtan till landet och avslutningen Sköna Maj har funnits med under alla år.

Saxdalens Manskör
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com