Jubileumsåret för Ludvika Musikkår fortsatte lördagen den 8 mars 2003 med en konsert i Cassels med Stefan Ljungqvist och Katarina Frogner som sångsolister.

Tidningsrubrikerna efter konserten var något delade. Nya Ludvika Tidning tyckte att det stundtals lät skränigt i konsertlokalen och Dala Demokratens rubrik talade om smakfull skönsång. Konserten inleddes med Gustaf Thunbergs gånglåt i ett specialarrangemang skrivet av Erik Nordström. Sedan blandades det friskt med melodier från såväl opera, operett, musical och musichall. Publiken bjöds även på ett flertal roliga historier som förhöjde stämningen i konsertlokalen.

Musikkåren uppvaktades av Odd Fellow-logen i Ludvika i samband med konserten. Detta med anledning av att musikkårens dirigent Karl-Erik Anestedt instrumenterat en marsch skriven på 1920-talet av Georg Enders tillägnad Odd Fellow. Georg Enders var under en tid verksam som biografpianist i Ludvika och blev sedan mera känd som schlagerskrivare inom Ernst Rolfs imperium.