I tider då det nästan dagligen diskuteras sammanslagningar och storregioner i Dalarna så har man på blåsmusiksidan redan kommit till skott. På Fars Dag bjöd musiker från Ludvika Musikkår och Borlänge Blås in till konsert på Aveny Folkets Hus i Ludvika. Samarbetet inleddes redan våren 2016 med en konsert i Borlänge och planer finns för ytterligare samarbete under nästa år med ett framträdande i Falun.

Konserten inleddes med en norsk marsch med titeln On Parade Again med Magnus Karlsson som dirigent. Taktpinnen lämnades sedan över till Eva Lindh, som dirigerade Tarzan Boy och ”Krupa” Swing.

Mera norsk musik på programmet komponerad av Edvard Grieg och dags för kvällens tredje dirigent, Gunilla Söderholm. Den norske arrangören Idar Torskangerpoll hade skojat till det rejält i Fest i Dovregubbens Hall och lekt lite med både rytm och harmonier.Sammy Nestico, som skrivit många arrangemang till Count Basies orkester, stod för arrangemanget till Anitras Dans. Det är oundvikligt att inte påminna om det ramaskri i Norge som 1949 skapades av ludvikabon Charlie Norman då han spelade Anitras Dans i boggie woggie-takt.

Programmet i övrigt bestod av en hel del filmmusik ur bl a Star Wars och James Bond-filmer. Lokalt producerad musik fanns också på programmet. En av konsertens dirigenter Magnus Karlsson hade svarat för arrangemanget till en gånglåt från Sälen, Hemlängtan, komponerad av Hans och Peter Gardemar. I Gagnef finns en musiklärare som heter Tomas Wikenius. Hans bidrag till den lokala produktionen bestod i Visa från Moje – konsertens kanske vackraste stycke, som säkerligen kommer att spelas fler gånger i framtiden.