Ludvika Musikkår med Nicklas Vikersjö, som tamburmajor visade vägen för tre demonstrationståg på första maj. För musikkårens del inleddes dagen tidigt med en halvtimmes konsert utanför Granliden i Grängesberg innan marschen avgick mot platsen på Björkås där ortens första Folkets Hus en gång i tiden låg. Vi kan också konstatera att det i Grängesberg var fler personer i musikkåren än i demonstrationståget.

Ett par timmar senare var det dags för nästa framträdande i Smedjebacken där uppskattningsvis ett 80-tal personer deltog i marschen förutom Musikkåren. Här hade marschvägen äntligen förkortats i förhållande till tidigare år.

I Ludvika följde demonstrationståget till stora delar den väg som pionjärerna gick efter Kajvägen år 1905 fram till målet vid Sporthallen. Musikkårens medlemmar fick var sin ros om halsen som tack för sin insats med Arbetets söner och Internationalen.