Vädret var inte vad man kan förvänta sig två dagar in i juni när Ludvika Musikkår genomförde årets första sommarkonsert på Storgatan i Ludvika. Temperaturen låg under tio grader och den starka vinden tog tag i notställ och ett och annat notblad virvlade runt i luften. Snacka om blåsmusik….

Premiär i sammanhanget var det för musikkårens nye dirigent Magnus Karlsson, som gjorde sitt första offentliga framträdande med den amerikanska marschen Bandology. Magnus är sedan 2011 chef för kulturskolan i Ludvika och ersätter från och med nu Lars Trygg som en av musikkårens två ordinarie dirigenter. Vid konserten på lördagen delade han dirigentsysslan med Gunilla Söderholm.

Programmet innehöll blandad, lättlyssnad musik och musikkåren gjorde sitt yttersta för att värma publiken med sitt framträdande. I samband med avslutningsmarschen Under Blågul Fana började de första regndropparna falla på notställen.

Under den kommande veckan kommer Ludvika Musikkår att framträda vid Nationaldagsfirandet den 6 juni med marsch från Stadsparken till Gammelgården. Veckan avslutas sedan med spelning vid ABB och marsch från Högbergsskolan i samband med studentfirandet på fredag den 8 juni.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com