Med stolta steg gick Niklas Vikersjö i täten för Ludvika Musikkår vid årets första maj-demonstration i Smedjebacken. Ett antal år har gått sedan Niklas för första gången kom till musikkåren och fick sin första uniform. Smedjebacken var på den tiden hemort för Niklas och det känns säkert lite speciellt att framträda som tamburmajor på hemmaplan.

Dagen började som vanligt i Grängesberg där antalet deltagare i musikkåren var fler än antalet demonstranter. Marschen från torget i Smedjebacken till Folkets Hus följdes däremot av en större skara. Det tredje framträdandet för dagen gick sedan i centrala Ludvika och avslutades efter totalt 90-minuter i marschtakt vid Sporthallen. Bland musikerna i Ludvika Musikkår klingar tonerna av Arbetets Söner och Internationalen säkert kvar i huvudet någon timme till.