Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör firade 20-års jubileum i Cassels i och med söndagens Valborgskonsert. Under åren har många lokala förmågor fått chansen att sjunga tillsammans med kår & kör.

Årets upplaga var inget undantag. Ellinor Brolin, mest känd som vissångerska, hemmahörande i Ludvika var årets huvudsolist. Hon sjöng i olika konstellationer
bl a  med en liten kompgrupp ur musikkåren och även tillsammans med manskören. I slutet av konserten tillsammans med musikkåren i den kända Monica Z-låten ”Sakta vi gå genom stan”. Höjdpunkten var utan tvekan soloframträdandet tillsammans med den egna gitarren.

Saxdalens egen Elvis, Åke Dahlman, fick en egen avdelning som solist med How great thou art, Can’t help falling.. och Always on my mind.

Premiär för musikkåren var det i ett nytt arrangemang av några melodier ur Georg Gershwins ”Porgy and Bess”. Musikkårens dirigent Magnus Karlsson bidrog också han med ett nytt arrangemang av Benny Anderssons Glasgow Boogie.

En annan sak kan också konstateras. Inget referat i lokaltidningen efter konserten till skillnad mot när den stora nyheten om att spelningen på Kristihimmelsfärdsdagen inte blir av. Då hamnade Ludvika Musikkår på löpsedeln.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com