Ett Skid-VM innebär inte bara skidor och valla. Lördagen den 21 februari deltog Ludvika Musikkår i den stora festen i Falun med samlingsmusik innan tävlingarna drog igång. På en liten utomhusscen efter VM-Avenyn spelade mindre ensembler ur kåren inför alla tusentals människor, som passerade förbi.

I VM-programmet ingick också den Musikalkonsert på Aveny i Ludvika Folkets Hus på tisdagskvällen med sångerskan Linnéa Mähler. Linnéa har vuxit upp med Ludvika Musikkår och tidigare spelat trombon i orkestern under ett antal år. Efter en utbildning till musikalartist vid Balettakademin i Göteborg var det alltså dags att inta scenen som sångsolist.

Linna Mhler - Musikkrens egen My Fair Lady Foto Lars Dahlstrm

Linnéa Mähler – Musikkårens My Fair Lady


Melodier ur många kända musikaler och operetter framfördes, med titlar som Annie Get Your Gun, Les Miserables och My Fair Lady. Ur Benny Anderssons Kristina från Duvemåla fick Du måste finnas representera den svenska delen av musikalrepertoaren.

Vidare bjöds publiken även på lite jazz i form av Fly Me To The Moon och ett svängigt potpurri på några av Duke Ellingtons mest kända kompositioner.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com