Klämmig musik i vårkylan

I samband med en shoppingweekend den 30 april i Ludvika var det dags för Ludvika Musikkår att göra årets första offentliga framträdande. Den timslånga konserten på gågatan värmde den talrika publiken i kylan.

Det första stycket, som dirigenten Gunilla Söderholm lagt upp på notstället var Wim Laseroms – Bandtime och de snabba sextondelarna efter åtta takter satt som en smäck. Att tiden gått i otakt på många sätt de senaste åren har väl inte undgått någon. Musik kan man dock lita på och det framgick tydligt i The Syncopated Clock av Leroy Anderson där allt går i takt.

Sedan var dags att rocka loss ordentligt i en hyllning till Elvis Presley och några av hans mest kända låtar. Ett helt knippe med svensk musik följde sedan och värmen steg ytterligare när musikkårens musikaliska resa till slut nådde ända fram till Copacabana där slagverket visade sig på styva linan.

Två glada klarinettister redo för spelpremiär.
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com