Årets första konsert för Ludvika Musikkår genomfördes den 19 februari i Grangärde kyrka. Ludvika Musikkår firar 120 år som musikalisk glädjespridare under 2023. I Ludvika Musikkår har under åren funnits många musiker, som även skrivit arrangemang för kåren. Inledningsmusiken i musikalen Kristina från Duvemåla fanns med i programmet i ett arrangemang av Thomas Wikenius, som under konserten spelade basklarinett.

Kvällens höjdpunkt kom när Lars Trygg med sin klarinett jazzade till det i Georg Gershwins ”But not for me”. Ett högklassiskt framförande av konsertmästaren. Lite kuriosa i sammanhanget är att halva klarinettsektionen har någon form av lokal anknytning till Grangärdebygden.

Under konserten i övrigt framfördes klassiska stycken skrivna av Albinoni, Bach och Brahms och även ett stort medley ur musikalen Jesus Christ Superstar skrivet av Andrew Lloyd Webber.

Musikkårens nästa framträdande kommer den 5 april i Högbergsskolans Aula, då i samarbete med Kulturskolans Symphonic Band.

Lars Trygg, klarinettsolist i ”But not for me”
Lars Trygg, Håkan Hultgren, Erik Olsén och Lars Borg spelade Smile av Charlie Chaplin.
Trumpeter och Saxofoner, viktiga instrument i Ludvika Musikkår.
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com