Ludvika Musikkår och Symphonic Band skapade filmmusik tillsammans på Högbergsskolan.

Det är svårt att tänka sig att skapa rätt stämning i en film utan musik. Däremot att skapa filmstämning med bara musik var uppgiften för Ludvika Musikkår och de unga blåsmusikerna i Kulturskolans Symphonic Band vid konserten i Högbersskolans aula den 5 april.

Ludvika Musikkår inledde konserten med pampig musik ur Star Wars och ett knippe melodier skrivna av Henry Mancini innan det var dags för alla musiker att gemensamt ta sig an fortsättningen. I konsertprogrammet fanns kända melodier ur ett flertal filmer, som belönats på olika sätt under åren. Några av de mest kända filmerna i programmet var Forrest Gump, Frost, Jurrassic Park och en av James Bond filmer där Daniel Craig spelade rollen som Agent 007. Det var alltså fritt fram för publiken att njuta av känd musik och samtidigt aktivera sinnet och försöka återskapa sina minnen från filmerna.

Kvällens ”regissörer” framför orkestern var Gunilla Söderholm och Franco Rumin, som nog båda har förhoppningar om att de yngsta blåsarna i framtiden kommer att återfinnas i Ludvika Musikkår.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com