En konsert med uteslutande musik från musikalernas värld inleddes med ett knippe kända melodier från Teaterbåten, som hade premiär i New York 1927. Just den musikalen räknas som den första i historien.

Ett blandat program med sångsolisterna Lars och Katarina Frisk, som bjöd på skönsång var för sig och tillsammans med ackompanjemang av Ludvika Musikkår. I publiken fanns en person, som betytt oerhört mycket för Ludvika Musikkår under många år. Vi talar då om Karl-Erik Anestedt, tidigare dirigent och även flitig arrangör. Några av hans alster fanns med i det digra programmet. Vi bör också nämna Thomas Wikenius, som i konserten spelade basklarinett och även ackompanjerade på piano i ”Inte jag” ur Chess förutom att han också arrangerat stycket.

Dirigenten Gunilla Söderholm tillsammans med solisterna Lars och Katarina Frisk

Sångsolisterna Lars och Katarina Frisk har sjungit tillsammans i olika körer under många år, de är båda präster i Sura-Ramnäs församling. En lämpligare avslutning än att tillsammans sjunga ”The Prayer” kan vara svårt att hitta.

Text/Foto: Lars Dahlström

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com