I vackert sensommarväder i samband med Höstmarknaden vid Solgärdet bjöd Ludvika Musikkår på en timslång konsert med blandad repertoar. Det var nästan på dagen fem år sedan Musikkåren genomförde en konsert i Sunnansjö. 

När dirigenten Gunilla Söderholm höjde taktpinnen för inslag så ljöd Svenska Flygarmarsch i parken vid Solgärdet mellan marknadsstånden och all publik, som samlats för att lyssna. Det är alltid lite speciellt att få spela i Sunnansjö. Flera av musikanterna har på något sätt anknytning till Sunnansjö. För egen del så var det här en plats nära mitt sommarjobb på Sunnansjö Järnhandel i början av 70-talet. Det var nästan så man kunde känna doften av tjärdrev, fotogen och fönsterkitt. En gång i tiden fanns det också ett bankkontor vid Solgärdet, dit man fick åka ut och jobba ibland. Innan den sista avslutningsmarschen så spelades en gånglåt från Sälen med titeln Hemlängtan. 

Extranumret fick illustreras av ljudet när bröderna Erik och Fredrik Olsén i uniform och störthjälm drog iväg med sina smattrande mopeder. Även det ljuv musik för många 

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com