Ett samarbete mellan Kulturskolans Symphonic Band och Ludvika Musikkår resulterade i tisdagskvällens konsert på Aveny i Ludvika. Med endast ett undantag bjöds publiken på enbart musik från filmens värld. De unga musikanterna i Symphonic Band inledde med att rocka loss ordentligt i Bill Haleys kända melodi från början av 50-talet, Rock around the clock.

Ytterligare tre kända melodier, My heart will go on, What a feeling och Sir Duke följde därefter innan det var dags för Ludvika Musikkår att inta scenen. Noterbart i sammanhanget är att Symphonic Band bl a har tre oboer och basklarinett i orkestern. Dessa instrument saknas helt i Musikkåren. Förhoppningsvis kommer en del av de unga musikanterna att återfinnas i Ludvika Musikkår i framtiden. 

Musiklärarna Lars Trygg och Gunilla Söderholm alternerade på dirigentpulten under konserten. Kompositören Stefan Nilsson har skrivit en hel del musik till filmer och TV-serier (t ex Skärgårdsdoktorn). En av hans mest kända melodier skrevs till filmen Såsom i himmelen. Gabriellas sång, som i filmen sjöngs av Helen Sjöholm, spelades i ett vackert arrangemang av Marie Enegarn. Mera svensk filmmusik följde i ett knippe av Edvard Perssons mest kända melodier, arrangerade av Karl Erik Anestedt.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com