Katarina Frisk, sångsolist och dirigenten Gunilla Söderholm


Att en kyrkoherde gör sin stämma hörd i kyrkan är kanske inte så konstigt. Ändå skedde något ovanligt i Norrbärke kyrka den 9 februari då kyrkoherden Katarina Frisk tog ton i månadens konsert som sångsolist tillsammans med Ludvika Musikkår.

Ludvika Musikkår inledde konserten med pampig filmmusik ur Spirit: Stallion of the Cimarron i ett fint arrangemang av Hans Zimmer, flitig kompositör sedan början av 1980-talet i många kända filmer.

Katarina Frisk inledde sin del av konserten med två fina melodier skrivna av Benny Andersson, Vår sista dans och En natt i Köpenhamn. Idén med Katarina Frisk som sångsolist har funnits sedan en konsert i Norrbärke kyrka hösten 2017 och nu blev den förverkligad. Under repetitionerna inför framträdandet är det många i musikkåren som imponerats av både sångröst och följsamhet.

Lokalt producerat propageras det för i många sammanhang. Ludvika Musikkår behöver inte ha dåligt samvete i det sammanhanget. Karl-Erik Anestedt svarade för arrangemangen till samtliga melodier av Benny Andersson som sjöngs av Katarina Frisk. Magnus Åström hade arrangerat Hemlängtan – En gånglåt från Sälen, som ingick i programmet.

Musikkåren har under hösten 2018 fått ett nytt tillskott till sina led i form av Thomas Wikenius på basklarinett. Thomas jobbar som musiklärare inom Västerbergslagens Kulturskola och att han dessutom är en duktig kompositör och arrangör gör inte saken sämre. Under konserten spelades två arrangemang av Thomas, Visa från Moje och Non, je ne regrette rien.

Katarina Frisk
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com