Saxofonisterna Jan Johansson, Håkan Hultgren, Erik Olsén och Lars Blom (bilden ovan) har under det senaste året framträtt i olika sammanhang som Ludvika Saxqvartett.


Ludvika Musikkår avslutade året med en fin konsert i en nästan fullsatt Ludvika Ulrika Kyrka. Konserten var samtidigt början på ett firande av Ludvika 100 år som kommer att pågå under hela 2019. 

Saxofonisterna Jan Johansson, Håkan Hultgren, Erik Olsén och Lars Blom (bilden ovan) har under det senaste året framträtt i olika sammanhang som Ludvika Saxqvartett och bjöd publiken i kyrkan på två egna nummer Visa efter Torn-Erik i ett arrangemang av Nils Lindberg och en Waelsisk vaggsång.
I programmet i övrigt fanns en del melodier med vintertema passande för årstiden som Sleigh Ride, Dashing through the snow och Silent night. Innan Ludvika Musikkår önskade Gott Nytt År på engelska så spelades den sprittande polkan Feuerfest av Josef Strauss.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com