Erik Rapp uppväxt i Sunnansjö är en i raden av många duktiga valthornister som fostrats i Ludvika kommun


En musikalisk verksamhet som pågått utan avbrott i 115 år kommer att firas i Ludvika lördagen den 10 november med en konsert på Aveny. Det är Ludvika Musikkår som svarar för den bedriften. Gunilla Söderholm kommer att hålla i taktpinnen vid jubileumskonserten och den tidigare medlemmen i musikkåren Erik Rapp kommer att framträda som solist med sitt valthorn i Bernhard Henric Crusells Concerto för valthorn och Morceau de Concert komponerat av Camille Saint-Saëns. 

Erik Rapp uppväxt i Sunnansjö är en i raden av många duktiga valthornister som fostrats i Ludvika kommun och är sedan 1988 anställd vid Östgötamusiken i Linköping. Erik började spela valthorn vid kommunala musikskolan i Grängesberg för Sven-Olov Andersson. Utvecklingen gick sedan vidare med lektioner i Stockholm för Rolf Bengtsson (uppväxt i Grängesberg) som var valthornist i Kungliga Filharmonikerna. 

Erik började studera vid musikhögskolan i Stockholm för Bengt Belfrage och Wilhelm Lanzky-Otto 1981 och senare även musikstudier vid University of Delaware USA för professor Francis Orval. 

Solistframträdanden har Erik gjort både i Sverige och utomlands, senast i Linköping i vintras med samma stycken som han nu skall spela tillsammans med Ludvika Musikkår. Sedan några år är Erik också valthornslärare vid Lunnevads folkhögskola. 

Ludvika Musikkår har under åren gjort sig känd för en bred repertoar med marscher, filmmusik och storbandsmusik, allt detta kommer naturligtvis att finnas med i programmet även denna gång. Premiär kommer det också att bli för några helt nya arrangemang, som inte framförts tidigare.