En timme innan Ludvika Musikkår skulle börja konserten i samband med Sunnansjö Höstmarknad lördagen den 8 september började det regna och det var osäkert om det skulle bli något framträdande. Men tack vare den moderna tekniken så var det troligtvis någon där uppe som tryckte på rätt app så att regnet slutade, så någon minut försenade slog dirigenten Gunilla Söderholm igång det första stycket som passande nog hade titeln September.

Under den timslånga konserten under några björkar i centrala Sunnansjö framfördes flera melodier med hösttema i ett blandat program med allt från gånglåtar, marscher till musik som gjorts populär av Whitney Houston. Om minnet inte sviker mig helt så tror jag att det var tredje konserten under drygt 40 år i Sunnansjö. Utan att skryta så har Ludvika Musikkår gjort fler framträdanden i USA och Tyskland under dessa år än i Sunnansjö.

Det här var troligtvis året sista utomhuskonsert för Ludvika Musikkår, som varit verksam i 115 år utan avbrott. Detta jubileum kommer att firas med en konsert på Aveny i Ludvika lördagen den 10 november där en tidigare medlem i musikkåren Erik Rapp kommer att vara solist på valthorn. Erik Rapp växte upp i Sunnansjö och är numera verksam som musiker i Östgötamusiken.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com