En påse med musikaliskt godis bjöds publiken på vid konserten på Aveny i Ludvika den 20 mars. Ludvika Musikkår och kulturskolans Symphonic Band svarade för innehållet i konserten, som bestod av lättsam och underhållande musik under drygt en timme. Om man tittar på både antal musiker och musikaliskt kunnande i Kulturskolans band så kan nog Ludvikapubliken se framtiden an med tillförsikt. Med andra ord återväxten är säkrad.

Under ledning av John Andersson inleddes konserten med Symphonic Band från Kulturskolan med bland annat Great Balls of Fire och Final Countdown på repertoaren, med andra ord det rockade en hel del. Programmet presenterades på ett utmärkt sätt av fagottisten Ellen Svens.

Ludvika Musikkår dirigerades under konserten av både Gunilla Söderholm och Magnus Karlsson och framförde en hel del filmmusik från bl a Star Wars och Game of Thrones. 

De sista numren i konsertprogrammet samlades alla musiker på scenen och spelade Guld och Gröna Skogar och temat ur TV-serien Hawaii Five-O. 

Lite kuriosa från trombonsektionen är också värt att nämna. Det skiljer 80 år i ålder mellan den äldste och den yngste i den sektionen i de avslutande numren.

Ellen Svens – Programpresentatör och fagottist


John Andersson – Musiklärare och klarinettist  var dirigent i den första avdelningen av konserten.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com