Barbro Rydhamn visade prov på både jazz- och musicalförmåga


Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör höll sin traditionsenliga konsert tillsammans i Cassels söndagen den 29 april för 24:e gången. Sångsolist den här gången var Barbro Rydhamn, som till vardags är kyrkomusiker i Grangärde församling. Publiken bjöds på ett blandat program under ca 2 timmar.

Genom alla år har många lokala artister fått visa upp sina musikaliska kunskaper. Konsertens huvudsolist Barbro Rydhamn visade prov på både jazz- och musicalförmåga i bl a Fly me to the moon och Memory ur Catz och även i några svenska visor tillsammans med en kompgrupp ur Musikkåren tillsammans med Saxdalens Manskör. Med all säkerhet var det här inte sista framträdandet tillsammans med Ludvika Musikkår för Barbros del.

Musikkårens huvudnummer inledde konsertens andra avdelning med ett långt portpurri med kända melodier ur The Phantom of the Opera.

Under åren har många lokala musiker fostrats i Cassels fina konsertlokal och sedan gått vidare som yrkesmusiker i olika delar av landet. En och annan har även återvänt till Ludvika med omnejd. I Musikkåren finns sedan några år tillbaka Jan-Ove Karlsson i trumpetsektionen med ett förflutet som valthornist i Hovkapellet under många år.

Mera lokal musik och koppling till just Grängesberg blev det i ett nyskrivet arrangemang av Karl Erik Anestedt i Grängesbergsvalsen, komponerad av Carl Gylling, som under tidigare delen av 1900-talet var välkänd dragspelare i hela landet tillsammans med sin bror Eric.

Saxdalens Manskör visar även prov på en bred repertoar och plockade fram Nils-Olov Malmberg och Anders Björkman som solister i två melodier.