Norrbärke kyrka var i det närmaste fullsatt med publik lördagen den 14 oktober vid konserten med musik av Benny Andersson. Chorum Canticum, Norrbärke kyrkokör och Ludvika Musikkår svarade för framförandet tillsammans med flera solister och dirigenter.

Konserten inleddes med Klinga mina klockor där Linda Englund debuterade som dirigent för musikkåren tillsammans med körerna. Benny Anderssons musikregister omfattar många olika stilar. Presentationen mellan styckena gjordes av kyrkoherden Katarina Frisk, som var nära att bjuda upp till dans efter det att Eva Åström och Ulf Hällqvist sjungit För dig.

Benny Andersson har en underbar förmåga att förmedla toner på ett speciellt sätt i många olika sammanhang. En musik som berör på många olika sätt, allt från psalmer till dansmusik. Musikkåren spelade själva Cirkus finemang och Glasgow boogie och ett litet collage arrangerat av Karl Erik Anestedt med titeln Benny Andersson i folkton.

Övriga sångsolister under konserten var Hanna Hällqvist och Yvonne Eriksson. De ordinarie kördirigenterna Linda och Mats Englund sjöng tillsammans i Nu mår jag mycket bättre. Den titeln skulle nog kunna sammanfatta känslan hos alla medverkande och publik efter konserten. Ett stort  tack till Benny Andersson, Thank you for the music.

Linda Englund, dirigent och sångsolist
Chorum Canticum och Norrbärke kyrkokör
Yvonne Eriksson – Sångsolist i En natt i Köpenhamn
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com