Framtidens blåsmusik är säkrad i Ludvika. Ludvika Musikkår och Kulturskolans Symphonic Band bevisade detta vid lördagens konsert (2 dec) på Aveny i Ludvika.

Publiken bjöds på ett digert program med blåsmusik i många olika former. Musikkåren inledde konserten med ett knippe marscher av den amerikanske kompositören Henry Mancini under ledning av Magnus Åström. I den första avdelningen fick saxofonsektionen även ta ett steg längst fram på scenen som solister i Sax Serenade.

Ellen Brubråten svarade för presentationen mellan låtarna under hela konserten. Gunilla Söderholm och John Andersson delade på dirigentsysslan i den återstående delen av konserten. Tillsammans med övriga lärare på Kulturskolan i Ludvika har de byggt upp Symphonic Band till en ungdomsorkester av hög klass. I mitten på maj 2017 representerade orkestern Ludvika vid en konsert i Bad Honnef i Tyskland.

Konserten avslutade sedan med alla musikanterna tillsammans på scenen i Live and let die, Symphonic Rock och Fiesta Tropicale.

Symphonic Rock är för övrigt Symphonic Bands alldeles egen låt skriven av John Andersson.

Trombonisterna Ludvig Surakka, Johan Andersson och Johan Kols fick fint stöd av rutinerade Lennart Borg.
Dirigent – Gunilla Söderholm
John Andersson – Dirigent och låtskrivare
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com