För någon vecka sedan läste jag om en dirigent med namnet Yumi, som dirigerade en orkester i Italien i en konsert där sångaren Andrea Bocelli var solist. Det märkliga i det sammanhanget var att dirigenten var en robot tillverkad av ABB.

Än så länge kan vi nog vara glada att Ludvika Musikkår kan plocka fram dirigenter ur de egna leden. Vid musikkårens framträdande i samband med Öppet Hus på ABB i Ludvika var det dags för Lars Trygg att hålla i taktpinnen.I väntan på att grindarna skulle öppnas prick kl 10.00 spelade Ludvika Musikkår för de första besökarna, som köade för att släppas in. Mera musik bjöds det på under hela förmiddagen inne på fabriksområdet. Uppskattningsvis så kunde mer än 7000 besökare ta del av den musikaliska underhållningen. Vem vet, nästa gång det blir Öppet Hus så kanske även roboten Yumi finns med.

Foto: Magnus Åström
Foto: Magnus Åström
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com