Ludvika Musikkår hjälpte löparna vid upploppet i Ludvika Stadslopp med musik. Två framträdanden under eftermiddagen där löparna på Halvmaran från Sunnansjö till Ludvika började strömma in efter avverkade 21097 meter. 

Lite märkligt kan tyckas att numret (1172) på det första musikstycket i Musikkårens program var Povel Ramels melodi – Följ mig bortåt vägen. Den första löparen sprang i mål på 1.17.45 och passerade Musikkåren på 1.17.20 i slutet av det framförandet.

I motsats till fjolårets regniga Stadslopp var det i år perfekt för både löpning och spelning i den lummiga grönskan i Stadshusparken. Bland de olika låttitlarna i den första avdelningen fanns bl a,  Just the way och En 3:a Alfredsson. 

Det fanns musik för alla – Lästringe gånglåt t ex för de som inte hade lika bråttom som segraren. Trumslagare i normala fall men för dagen kompledig löpare var Jörgen Bergkvist, som sprang i mål till tonerna av – Guld och gröna skogar på en riktigt bra tid.

Den stora massan av löpare strömmade sedan in under det andra framträdandet, som avslutades med marschen Vivu Esperanto. Liksom för alla trötta löpare får nu även Ludvika Musikkår en välbehövlig vila under sommaren efter en hektisk period i juni med framträdanden på Nationaldagen, Studentfirande och dagens målgång i Stadsloppet.

Foto: Gunilla Söderholm
Foto: Gunilla Söderholm
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com