En imponerande uppvisning i precision, taktfasthet och ungdomlig spelglädje präglade 2004 års upplaga av Swedish Military Tattoo i ett nästan fullsatt Globen. Deltagare från fem länder förgyllde Stockholms gator redan vid middagstid genom en parad med gemensamt mål vid Slottet där en kortare konsert framfördes på inre borggården.

En busslast med medlemmar ur Ludvika Musikkår fanns bland publiken. Under åren har ett flertal medlemmar i Ludvika Musikkår funnits bland aktörerna i Armens Musikkår. I år var Musikkåren representerad av Christoffer Lehmann, flöjt, som ingick i Sommarmusikskolans Musikkår. De har under sommaren repeterat och framträtt tillsammans med Armens Musikkår. När vi är inne på avdelningen ungdomar måste en speciell eloge ges till Engelholm Marching Band, som visade en otrolig förmåga med tanke på att de bara bestod av ungdomar i tonåldern (!). Eller var det just därför…..

Efter att ha sett och hört soloklarinettisten i Militärmusik Tirol finns det mycket att öva på. Om det går för fort eller blir för svårt kan man alltid försöka med att ligga ner på golvet och spela.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com