En ny bekantskap i form av Eva Alfredsson framträdde som sångsolist.


För 22:a året i rad bjöd Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör på värmande vårkänslor i form av musikalisk underhållning i nära två timmar i Cassels.

Vårkonsert i Cassels har hållits varje år sedan återuppbyggnaden efter branden 1992. Traditionen förs vidare varje år av Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör. Ett digert program med blandad musik av det lättare slaget räckte till en nära två timmar lång konsert. En ny bekantskap i form av Eva Alfredsson framträdde som sångsolist.

Konserten inleddes med Olle Adolphsons ”En glad Calypso om våren” med kår & kör innan det var dags för ”Längtan till landet”, kanske mer känd under titeln ”Vintern rasat ut”. För text och musik svarade här Herman Sätherberg och Otto Lindblad.

Vårkonserten i Cassels har under åren visat upp många lokala förmågor på scenen. Förutom Eva Alfredsson plockade Manskören fram Åke Dahlman i en soloroll i ”Always on my mind”. Roger Broberg bjöd också på ett fint solo på gitarr i inledningen av ”Valencia” där Eva Arvidsson och Musikkåren fyllde på mot slutet. ”Round Midnight” och ett medley från ”La cage aux Folles” var Ludvika Musikkårs egna ”solostycken”.

Det enda musikaliska stycket som saknades var nog ”Födelsedagsvals till Mona”. Så här i efterhand grattis på födelsedagen.

Saxdalens Manskör  – Kören bildades för 35 år sedan då man tyckte att det saknades något i samband med att vårbrasan skulle tändas i byn.
Roger Broberg – Dirigent i Saxdalens Manskör
Gunilla Söderholm och Magnus Karlsson, dirigenter i Ludvika Musikkår