Traditioner är vanligt förekommande när Ludvika Musikkår framträder. En av dessa är invigningen av sommarsäsongen på Hammarbacken i Ludvika. Med andra ord, nu har sommaren kommit till Ludvika och Hammarbacken.

Med taktfasta steg och med tamburmajoren Niclas Vikersjö i spetsen marscherade musikkåren från Stadshusparken till Hammarbacken. Det är inte heller varje dag som järnvägsbommarna fälls vid Hammarbacken till marschmusik och ett ofrivilligt stopp i trafiken.

Väl på plats på Hammarbacken följde en timslång konsert med blandad musik under ledning av Karl-Erik Anestedt. Olika musikstilar blandades friskt med allt från svenska sommarvalser, ABBA-låtar, Mozartsymfonier (delvis) till både tyska och svenska marscher. Även några av bidragen i den svenska Euorovisionsschlagertävlingen framfördes.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com