Det blev en stillsam avslutning av år 2008 för Ludvika Musikkår. En tradition som inleddes på nyårsdagen 2003 och sedan varje nyårsafton (med undantag av år 2005) sedan dess är nyårskonserten i Ludvika Ulrika Kyrka. Dirigent för kvällen var Lars Trygg, som bytt ut klarinetten mot dirigentpinnen.

Under 2008 har Lars -Erik Larssons musik spelats extra mycket med anledning av att han skulle ha fyllt 100 år i maj månad. Vad kunde vara mera lämpligt denna kyliga nyårsafton än att inleda med Epilog ur en vintersaga.

I ett arrangemang av Stig Gustafson framfördes därefter Hugo Alfvéns Fyra låtar från Leksand. Sviten bestående av Gånglåt, Polska, Skänklåt och Danslek förmedlade den speciella känslan av genuin musik från vår eget landskap.

Under 2008 har Lars -Erik Larssons musik spelats extra mycket med anledning av att han skulle ha fyllt 100 år i maj månad. Vad kunde vara mera lämpligt denna kyliga nyårsafton än att inleda med Epilog ur en vintersaga.

I ett arrangemang av Stig Gustafson framfördes därefter Hugo Alfvéns Fyra låtar från Leksand. Sviten bestående av Gånglåt, Polska, Skänklåt och Danslek förmedlade den speciella känslan av genuin musik från vår eget landskap.

Kvällens solist var sångaren Ulf Hällqvist från Smedjebacken. Han har vid ett flertal tillfällen sjungit tillsammans med Ludvika Musikkår och inledde med Benny Andersson och Björn Ulvaeus Anthem ur musicalen Chess. Därefter följde även Björn Skifs långliggare från svensktoppen Håll mitt hjärta och Stad i ljus skriven av Py Bäckman till den svenska melodifestivalen 1988. Från 2006 finns denna ballad även med i Svenska kyrkans psalmbok. Ulf Hällqvist avslutade sin del i konserten i Karl-Erik Anestedts arrangemang av Stilla Natt där även publiken fick vara med och sjunga.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com