Några gånger per år brukar Ludvika Musikkår passa på att framträda på gågatan i Ludvika inför flanerande och shoppande Ludvikabor. Blandad underhållningsmusik spelades under en dryg timme. De mörka regnmoln, som hotade på himlen blåste bort samtidigt som Gunilla Söderholm höjde taktpinnen till den inledande marschen Vivu Esperanto.

Den svenska musiken dominerade i programmet, inte minst tack vare Benny Andersson. Bland annat spelades ett långt potpurri med ett stort antal kända ABBA-låtar. Några av de mest kända svenska sommarvalserna Svinsta skär och Arholmavalsen har med åren blivit något av ett måste vid musikkårens utomhuskonserter. Det finns knappast några andra valser som beskriver den svenska sommaren på ett bättre sätt.

Ludvika Musikkår har under åren haft förmånen att kunna samla musikanter i olika åldrar i sina led. Ett tydligt exempel på detta är trombonisten Evald Carlsson (87 år), som framträdde som solist i den andra avdelningen i konserten. Lars Trygg hade då lagt sin klarinett åt sidan en stund och tagit hand om dirigentpinnen. I programmet ingick också ett knippe av Frank Sinatras mest kända melodier. Med den ryska marschen Kvinnors farväl avslutades sedan vårsäsongen för Ludvika Musikkår.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com