Ludvika Musikkår bjöd på lättlyssnat i höstmörkret vid tisdagens höstkonsert på Aveny i Ludvika. Förutom musikkåren bjöds publiken på sångsolister i form av Camilla Sörman och Thomas Björnhager.

Konsertprogrammet innehöll i stort sett allt från Bellman till Basie blandat med musik från filmer och musikaler. I musikkårens notarkiv finns många fina melodier samlade. En av dessa, Höstdrömmar, en fin vals i ett helt nytt arrangemang signerat Karl Erik Anestedt spelades nu för första gången i inledningen av konserten.

Musikanterna i orkestern sattes på ett litet räkneprov i Carl Mikael Bellmans Käraste Bröder. Där hade arrangören Frank Rosengren blandat friskt i antalet slag i varje takt. 

Innan paus fick saxsektionen stå i fokus i Sax Serenade komponerad av Ira Schwarz.

Kvällens två sångsolister Camilla Sörman och Thomas Björnhager briljerade tillsammans i tre riktiga ”ståpälslåtar” The Prayer, You Raise Me Up och All I Ask. År 2002 sjöng de senast tillsammans i en uppsättning av musikalen Sound of Music i Borlänge.

Några av de allra största storbandslegenderna från 1900-talet fanns också på programmet. Publiken bjöds på ett flertal kända låtar av Duke Ellington, Don’t Get Around Much Anymore, Sophisticated Lady och Come Sunday var bara några av titlarna. Den sistnämnda en av Alice Babs stora succélåtar tillsammans med Duke Ellingtons storband. Count Basie hyllades med låtar i ett medley och där fanns bl a titlar som All of Me, Li’l Darling och April in Paris.