Sedan många år tillbaka har Ludvika Musikkår gjort framträdanden med kända solister i olika konstellationer. Vid konserten i Cassels den 14 april var det dags för Pernilla Wahlgren att inta scenen och framföra några av hennes mest kända melodier från en fantastisk karriär, som sträcker sig över mer än 30 år.

Inför konserten var det meningen att musikkåren och Pernilla skulle genomföra en generalrepetition i god tid före kvällens framträdande. Snökaos i Stockholm och en icke fungerande GPS gjorde att det tog lång tid för henne att komma på plats. Det blev en lång väntan för musikerna i kåren innan den sista finslipningen kunde genomföras. Musikkårens nye ordförande Anders Eldestrand imponerades dock av Pernillas proffsighet vid repetitionen och kände sig helt lugn inför fortsättningen.

Konsertprogrammet inleddes med Gershwins Strike up the Band under ledning av Lars Trygg, som tillsammans med Gunilla Söderholm turades om att hålla i taktpinnen under konserten. Tom Jones har under sin karriär skaffat sig många beundrare. Ett knippe av hans mest kända melodier ingick i nästa stycke Tom Jones in Concert arrangerat av Frank Bernaerts. Den som vill se Tom Jones live kan passa på att se och höra honom i Dalahalla i sommar.

Pernilla inledde sin del av konserten med Svindlande affärer och Hoplessly devoted to you. 2010 deltog Pernilla med låten Jag vill om du vågar i den svenska Melodifestivalen och med den låten avslutade hon den första avdelningen. I den andra halvan av konserten bjöds det på musik ur musikalerna The Sound of Music och Annie. I Annie spelade och sjöng hon i titelrollen redan 1979. För musikkårens egen del får man nog betrakta Highlights from Chess, som konsertens höjdpunkt. Pernilla Wahlgren är just nu högaktuell i TV4 genom sitt deltagande i Let’s Dance och kanske skaffade hon sig några extra röster till kommande omgångar med autografskrivandet i foajen efter konserten.

Att vilja och våga

Trots massiv annonsering i olika media inför konserten kom det bara ca 150 besökare till Cassels. Det är bara synd om dom som inte tog tillfället i akt att lyssna på en riktigt bra konsert.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com