Ludvika Musikkår som vanligtvis huserar i f d Baptistkyrkan i Ludvika sedan ett antal år flyttade tillfälligt sin verksamhet till Korskyrkan och medverkade med musikalisk underhållning i välgörenhetens tecken.

Konserten inleddes med den norske kompositören Frode Thingnaes, Samba Loco, där musikkåren dirigerades av Gunilla Söderholm. Gabriellas sång från filmen Såsom i himmelen i arrangemang av Marie Enegarn följde sedan innan det var dags att byta dirigent. Musikläraren Marie Enegarn förstärkte även trombonesektionen vid konserten.

Dirigentpinnen togs sedan över av Magnus Karlsson, som ledde Ludvika Musikkår i ett knippe brittiska melodier under benämningen Sea Songs. Musikkåren rockade sedan loss ordentligt i ett medley av de mest kända låtarna ur Elvis Presleys repertoar.

Gunilla Söderholm berättade för publiken om de tidningsrubriker som skrevs efter en konsert i Högbergskyrkan på 70-talet då Ludvika Musikkår framförde Autumn Leaves. Till skillnad från idag var det på den tiden väldigt chockerande att spela en s k ”danslåt” i kyrkan. Det arrangemang som spelades är kanske ett av de mest finstämda i musikkårens repertoar och passade perfekt in i årstiden och den förvandling som naturen just nu genomgår.

Ett annat finstämt och känt musikstycke i arrangemang av Karl Erik Anestedt följde sedan, A Nightingale Sang in Berkely Square, innan det var dags för premiärframförande av Rythm Explosion.

Trumpetaren och tillika ordföranden i Ludvika Musikkår Anders Eldestrand spelade sedan solostämman i Vid dagens slut tillsammans med musikkåren.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com