Till tonerna av marschen Borgmästaren anlände Ludvika Musikkår med sommaren till Hammarbacken och invigning av sommarens aktiviteter. Trots viss konkurrens från tågtrafik, utryckningsfordon och kyrkklockor var det nog ändå musikkårens toner som klingade bäst i det vackra sommarvädret.

Konserten inleddes i ett sprudlande tempo med Bandology skriven av Eric Osterling. En konsertmarsch av bästa märke. Sommarkänslan förstärktes ytterligare med ett musikstycke ur den populära TV-serien Skärgårdsdoktorn där kompositören Stefan Nilsson lyckats förmedla känslan av både sommar och skärgård. Egentligen så skulle det inte behövas någon mer kompositör än Benny Andersson för att fylla ett konsertprogram. Hans bidrag under konserten bestod i bl a några höjdpunkter från musikalerna Chess och Mamma Mia.

För att inte diskriminera övriga kompositörer så bjöds det även på melodier ur Elvis Presleys digra repertoar och ett rock’n roll medley, lite Bellman och en brudmarsch av Jerker Johansson. Konserten avslutades som sig bör med Under blågul fana av Viktor Widqvist.